lauantai 14. helmikuuta 2015

Ystävänpäivän puolukka-kinuskipiirakka

IMG_0910
2014-10-04 001

Tämä kinuskinen puolukkapiirakka sopii hyvin ystävänpäivään, ja miksei muihinkin päiviin! Puolukka ja kinuski on klassinen yhdistelmä, joka toimii tässäkin piirakassa hyvin. Ihanaa ystävänpäivää kaikille! :)

Pohja
3,5 dl vehnäjauhoja
125 g voita tai margariinia
2 rkl sokeria
1 kananmunan keltuainen
1 rkl vettä

Täyte
4 dl fariinisokeria
1 dl vehnäjauhoja
2,5 dl maitoa
70 g voita
1,5 tl vaniljasokeria
1 kananmunan keltuainen

1 rkl korppujauhoja
5 dl puolukoita
1 kananmuna (voiteluun)

Ohje
Sekoita voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää seokseen sokeri, keltuainen ja vesi, ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Laita taikina kelmuun ja siirrä se jääkaappiin noin 20 minuutiksi.

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele 24 cm kokoinen piirakka-/irtopohjavuoka. Kauli taikina pyöreäksi levyksi leivinpaperin päällä ja nosta taikina piirakkavuoan päälle leivinpaperin avulla. Laita vuoka jääkaappiin. Kauli loput taikinasta levyksi ja ota sydänmuotilla kuvioita taikinasta.

Valmista täyte. Laita fariinisokeri ja jauhot kattilaan ja sekoita ne hyvin sekaisin. Vatkaa maito vähitellen joukkoon. Lisää voi ja kuumenna seosta miedolla lämmöllä, kunnes se sakenee ja kiehahtaa. Nosta kattila liedeltä ja lisää keltuainen ja vaniljasokeri.

Levitä korppujauhot tasaisesti piirakkapohjan päälle. Kaada päälle kinuskitäyte ja ripottele pinnalle puolukat. Asettele taikinasydämet puolukoiden päälle ja voitele ne kananmunalla. Paista piirakkaa uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Koristele jäähtynyt piirakka tomusokerilla, ja nauti!

IMG_0932

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti